جاذبه گردشگری ناشناخته ایران
سرزمینی كه نمیشناسیم
شیراز را به تختجمشید و حافظیه و شاهچراغش میشناسیم، یزد را به بادگیرهای سرو مانندش، اصفهان را به زندهرود كمآبش، به میدان نقش جهان دود گرفته و به چهلستون شگفتش و تبریز را هم به بازار رویاییاش؛ اما بسیاری از دیدنیهای این شهرها پشت شهرت این جاذبهها پنهان شده است. این جاذبهها گاهی آنقدر شگفت است كه نهتنها با جاذبههای مشهور آن قدرت برابری دارد، بلكه بسیاری از آنها كهنتر و عظیمتر و زیباتر هستند. این هفته به سراغ 10 جاذبه گردشگری در ایران رفتهایم كه تنها به این دلیل كه مشهور نیستند، دیده نشدهاند.
برج قربان؛ مهد تمدن
همدان شهر كهن و افسانهای، با سابقه درخشان و فرهنگ غنی خود از همان آغاز، مهد تمدن، علم و هنر و حكمت و عرفان بوده اما این شهر مانند دیگر شهرهای ایران دارای جاذبههای بسیاری است كه یكی از این جاذبههای ناشناخته برج قربان در محله زندیها نزدیك دبیرستان ابن سیناست. این بنا از یك برج 12 ضلعی آجری با گنبد هرمی شكل 12 ترك آجری تشكیل شده و روی طاق سردابه این برج سنگنوشتهای وجود دارد كه قدمت آن به سال 1009 هـ.ق میرسد. بعد از دیدن این برج میتوانید با تلهكابین بالاتر رفته و از میدان میسان گذشته و از آبشار و كتیبههایی كه نشان از فرهنگ و تمدن ایران دارد هم دیدن كنید.
شهر سیسخت؛ نگین دنا
در 35 كیلومتری شهر یاسوج در دامان طبیعتی شگفتانگیز، تابلویی زیبا از نقاشی آفرینش را مشاهده میكنید كه مسحور و مجذوب آن میشوید. اینجا سیسخت یكی از شهرهای كهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران است. آبشارها، چشمهها، كوهها و دریاچههایی كه شاید در هیچ جای دنیا نمونه آن را هم نیز ندیده باشید. منطقهای با آب و هوایی كوهستانی و طبیعتی شگفتانگیز كه مسافران نوروزی و گردشگران را مبهوت خود میكند.
آبشارهای خروشان مانند آبشار ناری و كوهگل كه از جمله مهمترین آبشارهای سیسخت است. بزرگترین و پرآبترین چشمه در سیسخت قرار دارد كه به چشمه «میشی» معروف است كه در پایین گردنه بیژن قرار گرفته و آب آن زمینهای زراعی ده بزرگ سیسخت را آبیاری میكند. چشمه سردو، چشمه تاگی و چشمه طوف مشرف بر شهر توریستی سیسخت هستند.
این چشمهها در مسیر صعود به قله دنا قرار دارند و در تمام فصول سال دارای آبی گوارا و خنك هستند.از آنجا كه سیسخت در دامنه دنا از رشتهكوههای زاگرس واقع شده است، اطراف آن را كوههایی زیبا از جنگل بلوط با پوشش خاص طبیعی فراگرفته است. پس فراموش نكنید بعد از خواندن فهرست 10تاییهای ما نوروز را در زیباترین و ناشناختهترین نقاط ایران سپری كنید.
كردخورد ؛ تالاب زیبایی
تالاب كردخورد كه آقگل نیز نامیده میشود در نزدیكی روستایی به همین نام و در جنوب دشت نهاوند قرار گرفته است. پوشش گیاهی خاص و زیبای این تالاب به همراه وجود كوهی به نام كت در كنار آن چهرهای زیبا و شگفتانگیز از طبیعت را بهنمایش گذاشته و منظرهای بینظیر را در برابر چشمان هر رهگذری ترسیم میكند. در كنار پوشش گیاهی ویژه منطقه، این تالاب زیستگاه پرندگان زیبایی هم هست كه روح زندگی به آن بخشیدهاند، پرندگان مهاجری نظیر فلامینگو، مرغ باران، حواصیل، آبچلیك، گونههای مختلف اردك، غاز و كاكایی در این تالاب زندگی میكنند. اگر دوست دارید یكی از كمنظیرترین و زیباترین منظرههای طبیعی غرب ایران را به تماشا بنشینید، به شما توصیه میكنیم در پایان زمستان و آغاز بهار به این شهر سفر كنید و دیدن تالاب كردخورد را نیز از یاد نبرید.
دوستداران بناهای تاریخی و هنری در سفر به نهاوند میتوانند آثار مورد علاقه خود را بازدید كنند، زیرا این شهر از حیث داشتن آثار باستانی بسیار غنی بوده و شما میتوانید با در دستداشتن فهرست بناهای مهم در نهاوند به بازدید از آنها بپردازید و از سفر خود لذت ببرید.
سِرو؛ مرز زیبایی
شهر سرو در ۵۵ كیلومتری و در شمال غربی شهر ارومیه قرار گرفته است. سرو شهری مرزی است و حالتی گمركی و ترانزیتی دارد. سرو به دلیل قرار گرفتن در نزدیكی كوههای بلند مرزی دارای آب و هوایی سردسیر و كوهستانی است و منطقهای بكر و زیبا به حساب میآید. مرز سرو یكی از دروازههای كشور تركیه هم هست. در مسیر منتهی به مرز تك مغازههایی دیده میشود كه به آن بازارچه مرزی میگویند، اما بازارچه مرزی اصلی روبهروی پمپ بنزین در همان نزدیكی است كه از 2 قسمت تشكیل شده كه سمت چپ آن مخصوص كفش و سمت راست این بازارچه ویژه لباس است. علاوه بر دیدن این منطقه زیبا و پردرخت میتوانید خریدهای عید را نیز از این بازار انجام دهید.
سُنقر؛ مرغی شكاری
شهر سنقر در ۸۵ كیلومتری شمال شرقی كرمانشاه قرار دارد. در حال حاضر سنقر از نواحی جالب توجه و زیبای استان كرمانشاه است كه در جلگه هموار و زیبایی واقع شده و اطراف آن را رودخانه، سبزهزار، باغات و بیشهزار فراگرفته است. همچنین قله كوههای آن تا اواخر تابستان از برف میدرخشد و از جهات طبیعی دارای ارزشهای جهانگردی است و بومیان این منطقه میگویند در دوران سلجوقیان این شهر دارای مرغی شكاری بهنام سنقر بوده كه فقط در این شهر وجود داشته و در هیچ جای ایران این گونه وجود نداشته است. به همین دلیل نام این شهر را سنقر گذاشتهاند. سنقر از شمال به شهرستان قروه، از شمالشرقی به شهرستان سنندج، از شرق به شهرستان اسدآباد و از جنوب و جنوب شرقی به شهرستان كرمانشاه محدود میشود. غارهای آوازكبوتر در جاده سنقر ـ كرمانشاه، قلعه بزهرود در روستای بزهرود و گور دخمه دربند در سنقر از جمله مكانهای تاریخی و دیدنی شهرستان سنقر به شمار میآیند. اما بد نیست در این میان سری به سراب سنقر ـ كه در 5 كیلومتری جاده سنقر به كرمانشاه و در مجاور روستای تازهآباد قرار دارد ـ بزنید. آب این سراب دیدنی از زیر كوه سراب به سرعت و با فشار به صورت فواره بیرون میریزد و در زمستانها گرم و در تابستانها سرد است. آب گوارای این سراب، آب آشامیدنی روستاهای اطراف را تامین میكند و سپس به رودخانه قرهسو میریزد.
غار كَلماكره؛ ششمین گنجینه بزرگ جهان
استان لرستان نیز یكی دیگر از استانهایی است كه در فهرست 10 تایی ما قرار گرفته است.
این استان جاذبههای طبیعی فراوانی دارد كه میتوان از جمله آنها به آبشار آب سفید، آبشار بیشه، پل شكسته و پل كشكان، دریاچه شط تمی و غار كوگان اشاره كرد كه شاید بسیاری از این نقاط زیبا را دیده باشید اما این بار غاری زیبا كه از دیدها پنهان شده است مسافران نوروزی را به سمت خود میكشاند.
غار كلماكره در شرق یكی از آخرین كوههای شهرستان پلدختر قرار گرفته است. پیشانی غار 5/1 متر جلوتر از پایین دهانه آن است و به همین دلیل این غار از دیدها پنهان است. اما در سالهایی نه چندان دور چوپانی این غار را پیدا كرد و توانست ششمین گنجینه بزرگ جهان را از آن ایران كند كه بسیاری از اشیای به جای مانده از دوره هخامنشیان (كه در موزههای خارج از كشور نگهداری میشود) از این غار شگفتانگیز بیرون آمده است.
كَهَك و وشنوه؛ تاریخ به روایت غار
علاوه بر دیدن و خرید از بازار سنتی قم كه به محض ورود به شهر بوی عطر آن به مشام میرسد و سالهاست میزبان مسافرانی است كه سوهان و مهر و سجاده میخرند سری هم به دریاچه نمك بزنید كه زیبایی مسحوركنندهای دارد. این دریاچه بخشی از كویر نمك است كه در شرق قم واقع شده و فقط زمستانها آب دارد. حضور ورقههای نمك و برداشت آن كه از اوایل تابستان در منطقه جنوبی این دریاچه آغاز میشود، زیبایی خاص خود را دارد. دریاچه حوض سلطان نیز یكی از معروفترین دیدنیهای این شهر است. اما زیباترین نقطه قم در 60 كیلومتری این شهر در كوه اردهال است كه 4 غار در این نقطه وجود دارد كه در داخل یكی از آنها به نام غار وشنوه منبع عظیمی از آب یافت میشود. این آب از شكاف كوه سرازیر شده و به صورت چشمه فوران میكند. همچنین شهر كهـك از 3 سمت مشرف به ارتفاعات است و دره زیدان در شرق آن قرار دارد. این شهر دارای آب و هوایی معتدل است. حضور امامزاده زینب خاتون(ع)، خانه ملاصدرا و غار معروف كهك عامل مهمی برای جذب گردشگران به این منطقه است. غار كهك در 30 كیلومتری قم قرار دارد كه توصیه میكنیم دیدن آن را از دست ندهید.
روستای كِشه؛ روستای مساجد
روستای كشه در فاصله 35 كیلومتری شهرستان نطنز و100 كیلومتری اصفهان قرار دارد. روستای كشه با رشتهكوههای فراوانش كه معروفترین آن كوه كركس است، آب و هوایی كوهستانی دارد. كشه از زیباترین روستاهای ایران است كه باغهای فراوانش هنوز نتوانسته است آن طور كه باید و شاید این روستا را بشناساند.
كشه دارای 19محله به نامهای خاك سفید، هنویه، در حسینیه، در گاراژ، باغلا، پریار، ورتخته، اسبر، پاكمر، ماهیه، روی قلعه، در حمام، اللهآباد، گهر، كربلاییعلی، باغناره، مارچون، لاجه و سرچشمه بوده كه دیدن این محلهها خالی از لطف نیست. همچنین مساجد زیبای این روستا حال و هوایی دیگر به كشه داده است.
طارم؛ هندوستان ایران
طارم یكی از شهرستانهای استان زنجان است كه در شمال این استان قرار گرفته است. عبور رودخانه عظیم قزلاوزن و ریزابههای متعدد آن از منطقه طارم، باعث آبادانی و رشد كشاورزی و دامداری در این منطقه شده است. وجود كهنسالترین درختان استان زنجان در این شهر به همراه آثار طبیعی و جاذبههای تاریخی، استعداد جهانگردی ویژهای به این منطقه داده است. قسمتی از دریاچه سد سفید رود كه در شهر طارم واقع شده، دامنه ارتفاعات، جنگلها، چشمه آبمعدنی اللهبلاغی، غار خرمنهسر، روستای تشویر، روستای شاهنشین و دیگر روستاهای ییلاقی با آب و هوای مناسب، چشمانداز باغها و كشتزارهای برنج كه زنجان را هندوستان ایران كرده است، همگی از جاذبههای طارم است كه به همراه سكوت و آرامش دلپذیر، مقدمات استراحت كمنظیر و دلچسبی را برای مسافران نوروزی فراهم میكند. همچنین قلعه شمیران، قلعه سانسیز، بنای امامزاده حیدر، بنای امامزادگان عوف و هاشم(ع)، چهار طاقیهای طارم، آتشكده تشویر، آتشكده الزین و آتشكده پیرچم از جمله بناهای ارزشمند و دیدنی شهرستان طارم هستند كه در كنار طبیعت زیبا و منحصر به فرد منطقه ارزشهای توریستی و تفرجگاهی طارم را نشان میدهد.
نكارمن؛ شهر رودها و چشمهها
نكارمن یكی از روستاهای شهرستان شاهرود است. این روستا در دهستان خرقان در بخش بسطام قرار گرفته است. روستای نكارمن یا نوكارمن در فاصله 25 كیلومتری شمال شاهرود و قبل از مجن واقع است. پس از طی 13 كیلومتر در جاده شاهرود به مجن، وارد جاده فرعی روستای نكارمن میشویم كه در ادامه این مسیر و در دامنه كوه شاهوار، آبشار كوچك و زیبای آن نشانهای برای صعود كوهنوردان به حساب میآید. روستای نكارمن و روستای تاش، از مسیرهای اصلی صعود بهقله شاهوار است. رودخانه فصلی نكارمن به طول 15 كیلومتر از دامنههای جنوبی رشته كوه شاهوار و از چشمههای زلال آن منشا میگیرد و در ادامه به رودخانه تاش میپیوندد. این رودخانه در فصول گرم سال خشك میشود. همچنین مناطق زیبایی مانند قطار زرشك و چشمه هفترنگ فرحزاد نیز از دیدنیهای نكارمن به حساب میآید. این محل یكی از جاذبههای شهر شاهرود است كه تنها برای افراد بومی آنجا شناخته شده است. این محل بكر یكی از مكانهایی است كه میتواند گردشگران را شگفتزده كند.
:: موضوعات مرتبط:
جهان شناسی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 2436
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0