11دلیل باورنکردنی افسردگی
افسردگی هوای گرم زمانی اتفاق میافتد که بدن برای وفق یافتن با فصل جدید دچار تاخیر می شود. این مشکل میتواند بهخاطر عدم تعادل موادشیمیایی در مغز و هورمون ملاتونین باشد.
افسردگی محرکهای زیادی دارد؛ ضربهروحی، مشکلات مالی، سوگ از دست دادن عزیزان و بیماری ها نمونههایی از این محرک ها هستند. اما اگر افسرده هستید و هیچکدام از این ها در مورد شما صدق نمیکند، تعیین یک دلیل خاص برای افسردگی تان کمی دشوار است. در واقع، ممکن است افسردگی شما یک دلیل خاص و مشخص نداشته باشد. در زیر به برخی از علتهای عجیب افسردگی اشاره میکنیم.
1- هوای تابستان
اختلال خلقی فصلی بیشتر با افسردگی زمستانی شناخته شده است که افراد زیادی را تحتتاثیر قرار میدهد. اما برای تعدادی از این افراد، این نوع افسردگی در تابستان اتفاق میافتد. افسردگی هوای گرم زمانی اتفاق میافتد که بدن برای وفق یافتن با فصل جدید دچار تاخیر می شود. این مشکل میتواند بهخاطر عدم تعادل موادشیمیایی در مغز و هورمون ملاتونین باشد.
2- مصرف دخانیات
افرادی که در معرض افسردگی قرار دارند، بیشتر به کشیدن سیگار روی میآورند. اما گفته میشود که نیکوتین بر فعالیت انتقالدهندههای عصبی در مغز اثر میگذارد و موجب بالا بردن سطح دوپامین و سروتونین (که مکانیزم عمل داروهای ضدافسردگی نیز هست) میشود. این موضوع میتواند اعتیادآوری دارو و تغییرات خلقوخو که با آن همراه است.
3- بیماری تیروئید
وقتی غده تیروئید نتواند هورمون کافی تولید کند، به آن کمکاری تیروئید گفته میشود و افسردگی یکی از علائم آن است. ا
4- عادات بد خواب
جای تعجب نیست که کمبود خواب منجر به آسیبپذیری شود، اما میتواند احتمال بروز افسردگی را نیز افزایش دهد.
5- فعالیت بیش از حد در فیسبوک
آیا وقت زیادی را در چترومها و وب سایتهای اجتماعی میگذرانید؟ تحقیقات زیادی نشان میدهد که این میتواند با افسردگی مرتبط باشد، مخصوصاً در نوجوانان.
6- محل زندگی
بحث بر سر این که زندگی شهری بهتر است یا روستایی، بحثی بیپایان است، اما تحقیقات نشان میدهد که افرادی که در شهر زندگی میکنند تا 39 درصد بیشتر در معرض اختلالات روحی هستند تا آن هایی که در روستا زندگی میکنند.
7- داشتن گزینههای انتخابی زیاد
داشتن گزینههای زیاد برای انتخاب یک چیز، کار را سخت میکند. البته این موضوع برای آن دسته از افراد که در خرید معمولاً اولین چیزی که نظرشان را جلب میکند میخرند، مشکل نیست. اما افرادی هستند که در صورت زیاد بودن گزینههای انتخاب، وقت بسیار زیادی را صرف بررسی چندباره هر گزینه میکنند تا بهترین را انتخاب کنند. تحقیقات نشان میدهد که این نوع برخورد موجب ایده آلگرایی و افسردگی میشود.
8- نخوردن ماهی
مصرف کم اسیدهای چرب امگا3 که در ماهی ها و روغنهای گیاهی یافت میشود، میتواند موجب افزایش احتمال ابتلا به افسردگی شود.
9- روابط خواهر و برادری ضعیف
با این که نداشتن رابطه خوب با هرکسی میتواند موجب افسردگی شود، اما در یک تحقیق که در سال 2007 انجام شد، مشخص گردید که مردهایی که قبل از سن 20 سالگی با خواهر و برادرهای خود کنار نمیآمدند، در سال های بعد و بزرگسالی بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی قرار داشتهاند. با این که مشخص نیست چه چیزی در رابطه خواهربرادری اینقدر مهم است، اما محققان حدس میزنند که این روابط میتواند با توانایی برقراری ارتباط افراد با همسالان خود مرتبط باشد.
10- قرصهای ضدبارداری
داروهای جلوگیری خوراکی حاوی سنتزی هورمون پروژسترون هستند که تحقیقات مشخص کرده است میتواند موجب افسردگی در خانمها شود.
دلیل آن هنوز مشخص نیست و این مشکل برای همه اتفاق نمیافتد، اما اگر خانمها سابقه افسردگی دارند یا در معرض ابتلا به آن قرار دارند، با استفاده از قرص های ضدبارداری احتمال بیشتری برای افسرده شدن آنها وجود دارد.
11- داروها
افسردگی میتواند از جمله عوارض جانبی بسیاری از داروها باشد.
به عنوان مثال، آکوتان و نوع ژنتیکی آن (ایزوترتینیون) برای از بین بردن جوشهای پوستی تجویز میشود، اما افسردگی و فکر خودکشی از جمله خطراتی است که افراد را با مصرف این دارو تهدید میکند.
مصرف داروهای ضداضطراب و خوابآور مثل والیوم و زاناکس، لوپرسور که برای درمان فشارخون بالا تجویز میشود، داروهای پایین آورنده کلسترول مثل لیپیتور و پریمارین برای سندرمهای پیش از یائسگی نیز از جمله این داروها هستند.
هر زمان که دارو جدیدی برایتان تجویز میشود حتماً قسمت عوارضجانبی آن را مطالعه کنید و حتماً از پزشکتان سوال کنید که در خطر ابتلا به آن قرار نداشته باشید.
افسردگي معضل بسيار پيچيده اي است و شما به تنهايي نمي توانيد آن را حل كنيد. معمولا درمان افسردگي روندي طولاني مدت است. بسياري از مردم افسرده نيازي به مشورت با پزشك نمي بينند. اگر انتظار داريد بيماري شما به خودي خود درمان شود در اشتباه هستيد. از قديم گفته اند: «از تو حركت، از خدا بركت» شما نبايد به هيچ وجه از بيماري خود احساس شرمندگي كنيد. ابداً به حرف هاي مردم در اين زمينه توجه نكنيد. افسردگي يك بيماري جدي است كه مي تواند بر اثر عدم تعادل مواد شيميايي مغز يا ساير عوامل ايجاد شود. افسردگي نيز همانند ساير بيماري ها نياز به درمان دارد. در غير صورت از دست آن خلاصي نخواهيد يافت.
اميد خود را به خدا از دست ندهيد
افراد افسرده اميدي به زندگي ندارند و احساس عجز و ناتواني مي كنند. اميد خود را به خدا از دست ندهيد و يادتان باشد هيچ كس به اندازه خداوند نسبت به مردم دلسوزي ندارد.
رفتار دوستانه اي داشته باشيد
خنديدن را از ياد نبريد
خود را مشغول نگه داريد
فعاليت هاي بدني را از ياد نبريد
ميان «تنهايي» و «در جمع بودن» تعادل برقرار كنيد
اشتباهات ديگران و خودتان را ببخشيد
:: موضوعات مرتبط:
روانشناسی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 636
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0