سوال در مورد شیر مادر
.
اطلاعات کاربری
دوستان
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

سوال در مورد شیر مادر


برای مامان‌اولی‌ها یا والدین جوان و افرادی که می‌خواهند بچه‌دار شوند طبیعی است که سوالاتی در خصوص شیردهی و شیر مادر وجود داشته باشد. در این مطلب سوالاتی که معمولاً در خصوص شیر مادر مطرح می‌شود را عنوان کرده و به آن‌ها پاسخ می‌دهیم. لطفاً با ما همراه باشید.

 

شیر مادر

 

آیا امکان دارد که خانمی شیر نداشته باشد یا شیرش قطع شود؟

بله؛ اما این مسئله برای همه‌ی خانم‌ها پیش نمی‌آید. این نگرانی برای همه‌ی مادرهای جوان به وجود می‌آید اما در نهایت تعداد کمی از خانم‌ها دچار این مشکل می‌شوند. در واقع روند طبیعی ترشح شیر بر اساس نیاز نوزاد تنظیم می‌شود. هر چه نوزادی بیشتر شیر بخورد بدن مادر نیز شیر بیشتری تولید می‌کند. اگر نوزادی کمتر سینه‌ی مادر را بگیرد و شیر کمی بخواهد به طور طبیعی تولید شیر نیز کاهش پیدا می‌کند.

 

آیا شیر مادر در مقایسه با شیر خشک زودتر هضم می‌شود؟

بله. به خاطر اینکه شیر مادر به طور کامل مناسب سیستم گوارش نوزادان است؛ اما با این حال در مواردی این امکان برای مادرهای جوان وجود ندارد که فرزندشان را شیر بدهند و باید از شیر خشک برای تغذیه‌ی نوزاد استفاده شود. در این صورت بهتر است در انتخاب نوع شیرخشک دقت کنید. اگر خودتان در این خصوص نمی‌توانید تصمیم بگیرید و یا آشنایی با انواع شیرخشک‌ها ندارید بهتر است با یک متخصص مشورت کنید.

 

آیا این امکان وجود دارد که نوزاد به شیر مادر حساسیت داشته باشد؟

بله این امکان وجود دارد اما تقریباً ناشایع و نادر است. زمانی که این آلرژی به وجود می‌آید می‌تواند نشان‌دهنده‌ی این باشد که تغذیه‌ی مادر حاوی میزان زیادی پنیر و یا محصولات لبنی است. اگر شما با چنین مشکلی مواجه شده‌اید بهتر است به فکر اصلاح برنامه‌ی غذایی‌تان باشید و حتماً با پزشک متخصص مشورت کنید.

 

آیا مادرها برای داشتن شیر بیشتر باید شیر زیادی بنوشند؟

خیر. نوشیدن شیر زیاد تأثیری در افزایش ترشح شیر مادر ندارد. همان طور که گفته شد امکان دارد مصرف زیاد لاکتوز (قند موجود در شیر) باعث بروز مشکلاتی مانند آلرژی در نوزادان شود. برای اینکه شیرتان به میزان کافی ترشح شود لازم است که نوزاد به خوبی سینه‌ی مادر را بگیرد و شیر بخورد.

نوشیدن شیر زیاد تأثیری در افزایش ترشح شیر مادر ندارد. همان طور که گفته شد امکان دارد مصرف زیاد لاکتوز (قند موجود در شیر) باعث بروز مشکلاتی مانند آلرژی

در نوزادان شود. برای اینکه شیرتان به میزان کافی ترشح شود لازم است که نوزاد

به خوبی سینه‌ی مادر را بگیرد و شیر بخورد

 

آیا امکان دارد پدرها نیز شیر تولید کنند؟

 

بله این امکان وجود دارد. با وجود اینکه دور از ذهن و خیلی عجیب به نظر می‌رسد اما امکان دارد که بدن مردها نیز شیر تولید کند؛ اما این مسئله بسیار نادر است. واقعیت این است که در مواردی بافت‌های پستانی مردها همانند زن‌ها بر اثر هورمونی به نام «پرولاکتین» شیر ترشح می‌کنند. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که پدر وقت زیادی با نوزاد می‌گذراند.

 

آیا شیر خانم‌هایی که سینه‌های کوچک‌تری دارند کمتر است؟

این باور کاملا اشتباه است. اندازه‌ی پستان هیچ نقشی در میزان شیر ترشح‌شده ندارد. غدد پستانی تقریباً در همه‌ی خانم‌ها اندازه‌ی یکسانی دارند بنابراین میزان شیر ربطی به اندازه‌ی سینه‌ی مادر ندارد.

 

آیا مواد غذایی خاصی وجود دارد که باعث تولید شیر بیشتر شود؟

بله و خیر. برخی از مواد غذایی مصرفی به شیر مادر طعم می‌دهند اما تعداد کمی روی میزان ترشح شیر تأثیر می‌گذارند و باعث افزایش آن می‌شوند. با این حال همیشه پزشکان به خانم‌ها توصیه می‌کنند که در طول شیردهی تغذیه‌ی سالم و متنوعی داشته باشند. توصیه می‌شود اگر در طول شیردهی قصد داشتن رژیم خاصی را دارید قبل از هر کاری با پزشک مشورت کنید.

بالش یو شکل

 

 

آیا دوقلوها به اندازه‌ی کافی از شیر مادر استفاده می‌کنند و یا اینکه گرسنه می‌مانند؟

دوقلوها به میزان کافی شیر می‌خورند. زمانی که هر دو نوزاد از سینه‌ی مادر شیر می‌خورد بدن مادر به طور طبیعی شیر بیشتری ترشح می‌کند؛ بنابراین نباید نگران دوقلوها بود. البته اگر تصور می‌کنید که نوزادها گرسنه می‌مانند و یا به درستی سینه‌ی مادر را نمی‌خورند بهتر است با پزشکتان مشورت کنید.

 

آیا یک خانم می‌تواند نوزاد دیگری را شیر بدهد؟

بله؛ اما در مواردی این کار توصیه نمی‌شود. به خاطر اینکه این امر نیازمند درمان هورمونی و تحریک پستان دارد. در مواردی که این انطباق بین یک مادر و نوزاد فرد دیگر وجود داشته باشد شیردهی اشکالی نخواهد داشت.

 

آیا زمان خاصی برای تعیین مدت زمان شیردهی وجود دارد؟

خیر. هر مادری به هر میزان و هر زمانی که مایل باشد می‌تواند به نوزاد خود شیر بدهد. این مسئله نیز به نیازهای نوزاد بستگی دارد. سازمان جهانی سلامت توصیه می‌کند که شیردهی در شش ماهه‌ی اول تولد لازم و ضروری است و بعد از آن لازم است که غذاهای کمکی وارد برنامه‌ی غذایی نوزاد شود.

توجه داشته باشید که موارد اشاره‌شده در این مطلب کلی مطرح شده است. اگر شما سوال خاصی در مورد شیردهی و برنامه‌ی غذایی نوزاد خود دارید و یا تصور می‌کنید موارد خاصی در خصوص شما وجود دارد حتماً با پزشکتان مشورت کنید.

 

فاطمه مهدی پور





:: موضوعات مرتبط: اخبار , سلامتی , , ,
:: بازدید از این مطلب : 880
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : چهار شنبه 9 مهر 1393
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








موضوعات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
پشتیبانی